Oatmeal Cookies

5 Jul

So my hubby came home yesterday after a long day at work and said: ” The thing I want the most right now is  freshly baked oatmeal cookies and a cup of tea”, as he was saying that he had his beautiful green big eyes staring at me. Well, good for him that he is married to a born to be baker!

Here is the recipe for my oatmeal cookies.

1/2 cup whole wheat flour

1/2 cup all purpose flour

2/3 cup of firmly packed brown sugar

3/4 cup of rolled oat

1 teaspoon of baking powder

1 egg

1/3 of a cup of vegetable oil

1 teaspoon of vanilla extract

1/2 cup of raisins or dried currants

Mix it all together in a bowl. Line a baking tray with parchment paper. Scoop 2 tablespoons of cookie dough and roll into a ball. Line the cookies ball on the tray and bake in medium oven for 15 minutes or until they are lightly brown. If you prefer crunchy cookies you can leave them for a few minutes more in the oven.

* I will try to replace the vegetable oil for olive oil or flax seed oil, and substitute the sugar for honey.

Então meu marido chegou em casa ontem depois de um longo dia de trabalho e disse: “A coisa que eu quero mais agora é biscoito de aveia feitos na hora e uma xícara de chá”, enquanto ele estava dizendo isso que ele tinha seus belos olhos verdes arregalados olhando para mim. Bem, bom para ele que ele é casado com uma mulher que nasceu para ser fazer doces!

Aqui está a receita do meu biscoito de aveia .

1/2 xícara de farinha de trigo integral

1/2 xícara de farinha de trigo

2/3 xícara de açúcar mascavo 

3/4 xícara de aveia 

1 colher de chá de fermento em pó

1 ovo

1/3 de uma xícara de óleo vegetal

1 colher de chá de extrato de baunilha

1/2 xícara de passas ou groselhas secas

Misture tudo em uma tigela. Forre uma assadeira com papel manteiga. Retire 2 colheres de sopa de massa de biscoito e enrole em uma bola. Coloque a bola de biscoito no tabuleiro e leve ao forno médio por 15 minutos ou até que estejam levemente marrom. Se você prefere biscoitos crocantes que você pode deixá-los por mais alguns minutos no forno.

* Vou tentar substituir o óleo vegetal para o azeite ou óleo de semente de linho, e substituir o açúcar por mel.

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