Creamy Garlic Pasta

26 Jul

Last night I decided to cheat on our healthy diet and try this yummy creamy garlic pasta recipe!

I can tell you we couldn’t get enough of it! I loved it! It is creamy, easy to make and very tasty!

It needs 5 main ingredients?( pasta, cream, garlic, Parmesan,chicken stock) and you only need 1 pot to make it! You can make it healthier by replacing the pasta for whole wheat pasta and adding veggies. I added capers and it was perfect!

2 tsp olive oil
4 cloves garlic, minced
2 tbsp butter
¼  tsp salt
½ tsp pepper
3 cups chicken stock
½ lb spaghetti or angel hair pasta
1 cup grated parmesan cheese
¾ cup heavy cream

In a pot, bring the olive oil to medium-low heat. Add the garlic and stir, allowing it to cook for 1-2 minutes. Mix in the butter until melted. Add the salt, pepper and chicken stock. Raise the heat to high and let it come to a boil.

Once it is at a rolling boil, add the pasta and cook for as long as the box’s directions indicate. Reduce the stove to medium heat and mix in the parmesan until completely melted. Turn off the heat and stir in the cream and parsley. Serve immediately.

Ontem à noite eu decidi sabotar a nossa dieta saudável e experimentar esta receita de massa deliciosa!

Posso te garantir que a gente não conseguiu para de comer! Eu adorei! É cremosa, fácil de fazer e muito saborosa!

Ele precisa de 5 ingredientes principais( massa,alho, creme de leite, queijo parmesao, caldo de galinha) e você só precisa de 1 panela para fazer isso! Você pode torná-lo mais saudável, substituindo a massa de macarrão por massa de trigo integral e acrescentando vegetais.  Eu acrescentei alcaparras e ficou perfeito!

2 colheres de chá de azeite
4 dentes de alho, picados
2 colheres de sopa de manteiga
¼ colher de chá de sal
½ colher de chá de pimenta
3 xícaras de caldo de galinha
250 g espaguete ou macarrão cabelo de anjo
1 xícara de queijo parmesão ralado
¾ xícara de creme pesado

Em uma panela, coloque o azeite para médio-baixo calor. Adicione o alho e mexa, permitindo-lhe cozinhar por 1-2 minutos. Misture a manteiga até derreter. Adicione o sal, pimenta e caldo de galinha. Aumente o fogo para alto e deixe ferver.

Uma vez que ferveu, adicione o macarrão e cozinhe al dente. Reduze o fogão em fogo médio e misture o parmesão até que esteja completamente derretido. Desligue o fogo e misture o creme de leite. Sirva imediatamente.

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