Vegetable Lasagna

3 Aug

Yesterday I made this Vegetable lasagna!

We loved it! It is creamy, tasty, cheesy and healthier than normal lasagna. It is super easy to make and you can add whatever vegetable you like. I made mine with leeks, broccoli and zucchini.

I also used spinach lasagna sheet instead of the normal one. It adds more flavour and looks better! 🙂

The mozzarella on top is 45% less fat. and you don’t need much. Hubby really enjoyed it and I did too! Hope you will enjoy it as well!

Vegetable Lasagna (yield 4 people)

1 box of Spinach lasagna sheet( ready to cook)

350g of grated low fat mozzarella

Vegetable Sauce:

olive oil

1 head of broccoli

1 leek

1 small onion

1 zucchini

180ml of sour cream( low fat)

250g of creamy ricotta

salt & pepper

Marinara Sauce:

350ml of tomato sauce

2 cloves of garlic

1 small onion

salt & pepper

hint of cinnamon

olive oil

Chop all the vegetables in small cubes. Saute the onions in the olive olive, add the leek, broccoli and zucchini. Let them cook until soft. If necessary add a little water. Season with salt and pepper. After cooked, remove from heat and add the ricotta and sour cream. Set aside.

For the marinara sauce, chop the garlic and onion and saute in olive oil. Add the tomato sauce. Season with salt and pepper and add a little bit of cinnamon. Let it cook for 3 minutes. Set aside.

In a baking dish, add a thin layer of marinara sauce. On top arrange one layer of lasagna sheet. On top add a layer of vegetable sauce. Add another layer of lasagna sheet and on top a mix of marinara sauce and vegetable. Finish with a layer of lasagna sheet, the rest of vegetable sauce and marina sauce. Cover with mozzarella and bake in a 220C oven for 20min. Let it rest 10min before serving.

Ontem fiz esta lasanha de vegetais!

Nós amamos! É cremosa, saborosa, cheia de queijo e a lasanha é mais saudável do que normal. É super fácil de fazer e você pode adicionar o vegetal que você gosta. Eu fiz o meu com alho-poró, brócolis e abobrinha.

Eu também usei massa de lasanha de espinafre em vez da normal. Ela adiciona mais sabor e fica mais bonita! 🙂

A mussarela em cima tem 45% menos gordura. E você não precisa de muito. O Hubby gostou muito e eu também! Espero que você goste!

Lasanha de legumes (rendimento 4 pessoas)
1 caixa de massa de lasanha de espinafre(pronta para assar)

350g de mussarela ralada baixo teor de gordura

 

Molho de legumes:

azeite

1 brócolis

1 alho-poró

1 cebola pequena

1 abobrinha

180ml de creme azedo (baixo teor de gordura)- pode ser substituido por creme de leite light

250g de ricota cremosa- pode ser substituido por pasta de ricota light

sal e pimenta

 

Molho Marinara:

350ml de molho de tomate

2 dentes de alho

1 cebola pequena

sal e pimenta

pitada de canela
azeite

 

Pique todos os legumes em cubos pequenos. Refogue a cebola no azeite de oliva, adicione o alho-poró, brócolis e abobrinha. Deixe-os cozinhar até ficar macio. Se necessário adicionar um pouco de água. Tempere com sal e pimenta. Depois de cozido, retire do fogo e adicione a ricota e creme azedo. Reserve.

Para o molho, pique o alho e a cebola e refogue em azeite. Adicione o molho de tomate. Tempere com sal e pimenta e adicione um pouco de canela. Deixe cozinhar por 3 minutos. Reserve.

Em uma assadeira, adicione uma camada fina de molho de marinara. Por cima coloque uma camada de massa de lasanha. No topo adicionar uma camada de molho de legumes. Adicione outra camada de massa de lasanha e uma mistura de molho marinara e vegetal. Termine com uma camada de lasanha folha, o resto do molho de legumes e molho de marina. Cubra com mussarela e asse em forno 220C por 20min. Deixe descansar 10 minutos antes de servir.

Advertisements

2 Responses to “Vegetable Lasagna”

  1. Bong August 21, 2012 at 9:43 am #

    A hint of cinnamon….that also must be a trick….I’m definitely going to try this one:) I normally bake my lasagna instead of using each layer with lasagna sheet, I alternate with thinly sliced aubergines (lightly grilled with olive oil and seasoned with salt ). Loving your blog….keep them coming Ms Rock your Small World!

    • mysmallworldblog August 21, 2012 at 10:36 am #

      Cinnamon makes all the difference! 🙂 thank you Bong!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

My Small World

Fun Love Life

Musicblog95

Not just another WordPress.com site

Photo Nature Blog

Nature Photography by Jeffrey Foltice

CAT IN WATER

Art. Design. Nature. Inspiration

The Jumpingpolarbear Blog

Just another WordPress.com site

Blog da MULTI AD

Branding + Design + Marketing + Social Media